Inapoi la servicii si tarifediagnosticare-si-configurare-retea

Fie ca vorbim de retele cu cablu sau fara (Wi-Fi) exista situatii cand nu toate lucrurile functioneaza asa cum ne dorim. Identificarea si remedierea problemei este o activitate ce trebuie executata in cel mai scurt timp de la depistare pentru a nu influenta productivitatea companiei. Solutionarea rapida se bazeaza atat pe experienta persoanei desemnate cat si pe echipamentele dedicate pe care aceasta le are la dispozitie. Indiferent ca problema este de natura fizica sau tine de configurarile necorespunzatoare ale echipamentelor din reteaua respectiva, aceasta este una dintre cele mai serioase tipuri de erori ce pot aparea, putand duce la blocarea activitatii. Fara o interventie prompta, o eroare generata, de exemplu, de un cablu introdus din greseala in priza necorespunzatoare poate duce la imposibilitatea folosirii unei imprimante, accesarii internet-ului, trimiterea/primirea de email-uri etc. pe unul sau mai multe calculatoare.

Pentru o buna functionare a echipamentelor conectate la reteaua unei companii sau a celei de acasa, acestea necesita o configurare specifica fiecarui client in parte. Pentru a nu aparea interferente sau conflicte trebuie sa se tina cont de mai multe aspecte de compatibilitate. Intr-o retea configurata corespunzator conectarea echipamentelor poate fi o activitate considerata banala. Cu toate acestea, de cele mai multe ori integrarea echipamentelor in retea inseamna mai mult decat conectarea fizica. Fiecare echipament necesita configurari specifice ce trebuie sa fie compatibile cu restul echipamentelor din reteaua respectiva. Indiferent ca vorbim de calculatoare, telefoane, imprimante, servere, routere sau orice alt echipament, trebuie avuta mare grija la configurarea fiecaruia dintre acestea pentru ca un singur echipament configurat necorespunzator poate duce la blocarea celorlalte echipamente si la imposibilitatea desfasurarii activitatii pana la identificarea echipamentului-problema.

O retea standard este formata din cabluri, prize de retea si patch-panel-uri, echipamentele folosite de utilizatori si echipamentele de retea ce asigura comunicarea Intre acestea. Orice retea, indiferent de dimensiune, are nevoie de un echipament numit Router pentru a se putea conecta la internet. Acesta permite comunicarea echipamentelor dintr-o retea cu echipamentele din alta retea, fie ca aceasta este in cladirea de vis-a-vis sau pe alt continent. Pe langa acest router intr-o retea mai intalnim si alte echipamente de retea cum ar fi switch-urile sau access point-urile. Switch-ul permite comunicarea intre echipamentele din aceeasi retea dar nu dispune de setarile necesare pentru a facilita accesul la internet. Access-point-ul este un echipament ce transforma semnalul primit pe cablu in semnal wireless. Majoritatea echipamentelor de retea necesita o configurare initiala care executata necorespunzator poate duce nefunctionarea sau functionarea incorecta a conexiunii catre internet sau intre echipamentele din reteaua respectiva. In special in cazurile cand se gasesc mai multe tipuri de echipamente de retea in aceeasi configuratie trebuie sa se tina cont de setarile de pe fiecare dintre aceste echipamente.
 
Va recomandam sa apelati cu incredere la  Service PC Constanta pentru serviciile de diagnosticare si configurare retea.

Inapoi la servicii si tarife