Inapoi la servicii si tarifeDevirusare PC Constanta

Virusii sunt durerea de cap a oricarui utilizator de PC sau laptop. Ca si virusi umani, virusii din mediul IT se contacteaza din diverse medii si se raspandesc extrem de rapid. Virusii ajung in PC sau in laptop in special de pe internet, insa se pot contacta cu usurinta si de pe un dispozitiv deja infectat, cum ar fi un CD sau un stick de date.

Virusii afecteaza software-ul PC-ului sau laptopului atat la nivelul sistemului de operare, cat si la nivelul fisierelor. Cei mai frecventi virusi sunt Caii Troieni (Trojan) sau Viermii (Worm). Virusii Trojan devin periculosi in momentul in care au fost activati. Virusii Worm nu afecteaza fisierele sau continutul lor, insa se reproduc foarte rapid si ocupa o parte semnificativa din memoria calculatorului, facandu-l sa mearga mult mai greu.

Cum stim daca PC-ul  este infectat de virusi ?

Metoda clasica de diagnosticare este instalarea unui program antivirus, care va alerta in cazul in care exista fisiere infectate. Cu toate acestea, unii virusi nu sunt detectati nici chiar de cele mai performante programe antivirus. Daca in ultima vreme, PC-ul sau laptopul se misca din ce in ce mai lent, daca apar din ce in ce mai multe erori sau daca programele care functionau bine la inceput nu se mai deschid sau dau erori nejustificate, atunci e clar ca este timpul pentru o devirusare.

Uneori, efectele infestarii sunt numai suparatoare, riscul cel mai mare fiind sa induca o stare de stres din cauza erorilor repetate. De foarte multe ori, insa, efectele ajung sa fie grave. Virusii pot ajunge sa ocupe foarte mult spatiu de memorie  facand un PC sau laptop performant sa se miste cu aceeasi rapiditate ca un PC de acum 10 ani. Virusii pot afecta sistemul de operare si pot chiar sa distruga date importante.

In cazul in care apar aceste probleme serioase, va recomandam sa apelati cu incredere la Service PC Constanta  pentru serviciile de devirusare PC/ laptop .

Inapoi la servicii si tarife