Configurare Router Wireless ConstantaInapoi la servicii si tarife

Folosirea unui router broadband permite partajarea unei conexiuni la Internet pentru mai multe calculatoare fara a plati providerului (ISP-ului) taxe suplimentare.

Datele conectarii la Internet (IP, Subnet Mask, DNS si Gateway) comunicate de provider (ISP) vor fi folosite pentru configurarea partii "de intrare" (WAN) a routerului. Practic toate calculatoarele din retea vor "iesi" la Internet de pe aceeasi adresa IP folosind NAT (Network Address Translation).

Routerul asigura deasemenea schimbul fisierelor intre calculatorele conectate in porturile acestuia, protectia impotriva atacurilor persoanelor rau intentionate, nu necesita intretinere iar dezavantajul este ca unele aplicatii nu functioneaza sub un router, fara a face unele setari speciale.

Routerul este un device care conecteaza reteaua WAN (reteaua providerului) cu reteaua LAN (retea formata din calculatoarele conectate la router prin porturile LAN ale acestuia). Totodata trimite mai departe pachetele de date primite catre urmatorul nod de retea, in drumul acestora catre destinatie.

Conexiunea wireless este folosita in situatia in care instalarea cablurilor este anevoioasa sau este necesara mobilitatea computerelor. Adaugarea in timp de noi echipamente in retea se face cu mare usurinta, fara a fi necesare lucrari de reamenajare a incaperii (instalari cabluri si mascarea lor).

Este foarta importanta configurarea si securizarea corecta a routerului wireless pentru a nu fi victima unui atac al persoanelor rau intentionate. .

Va recomandam sa apelati cu incredere la  Service PC Constanta pentru serviciile de configurare si securizare router wireless.

Inapoi la servicii si tarife